VisitFlanders - Vedett Truck ©FARMBOYJAN

Bare fordi man er ølkender, betyder det ikke (nødvendigvis) at man er for snobbet til at påskønne makrobryggerier der gør lidt ekstra ud af tingene. Turen rundt i Flandern er kommet til Antwerp, hvor de mikrobryggede håndværksøl er udskiftet med makrobryggede klassikere og helt nye bekendtskaber fra De Koninck, der bryster sig af at være byens eneste bryggeri. Vi er nået til 2. etape af Flandern rundt. Du kan læse om 1. etape her…

Det er ikke alle brewpubs, der tager imod besøgende fra klokken 10 om morgenen, men med det stramme program vi endnu engang har for dagen besøger vi De Koninck, der faktisk ikke er det eneste bryggeri i byen, til trods for hvad vi bliver fortalt. Huisbrouwerij ’t Pakhuis ligger lidt længere fra centrum, hvilket måske også forklarer hvorfor vi ikke tog derud. Heldigvis starter vi dagen med en lækker kop kaffe, efter blot to dage i øllet verden er vi alle godt brugte.

Vi venter også lidt med øllene, da der er en lille overraskelse i vente. En overraskelse, der giver forståelse for hvilken økonomisk bistand ejerne, Moortgat, har ydet. Vi hopper fire skridt fra bryggeriet til noget der mest af alt ligner indgangspartiet til en forlystelsespark, hvor vi bliver lukket ind i et lille rum, der skal vise sig at være starten på en yderst underholdende tur gennem bryggeriet, byens og øllens historie. Uden at røbe for meget, vil jeg nævne talende malerier, videobiler og et selvspillende klaver.

Go to full blog post
Back to top