Travel Diary // Tour door Vlaanderen - brewery visit ©FARMBOY/JANOPDEKAMP

De tweede dag begon bright and early! Na een nacht in een pittoresk Bed&Breakfast stonden we die ochtend namelijk al om half acht ’s ochtends bij Brouwerij Sint Bernardus (behorende bij en gelegen naast de B&B). We kregen een enthousiaste rondleiding en de brouwerij was al zeer bedrijvig op dat tijdstip, maar de proeverij sloegen we toch maar even over…! Na het ontbijt vertrokken we vervolgens naar Oudenaarde, waar we wederom rondtoerden in oldtimers, loved it. Deze keer geen VW-busje, maar 2CV’s van Citroën, oftewel lelijke eendjes. Mijn ouders zijn 41 jaar geleden getrouwd in een lelijke eend en vervolgens met hond en al naar Zuid-Frankrijk gereden, hierdoor vond ik het extra speciaal om deze dag ook door te brengen in deze snoepjes op wielen. Helaas was het geen weer om het dak naar beneden te doen, maar desalniettemin was het genieten om wederom door een schilderachtig landschap te toeren in een prachtige oldtimer. Het schakelen zorgde overigens voor de nodige hilariteit in de auto. But we survived!

In Oudenaarde bezochten we o.a. de Roman Brewery, waar ik zowaar mijn eerste (en tevens laatste) battle won: het tappen van het perfecte biertje. Toen ik dit nogmaals ging herhalen voor de filmcrew, bleek helaas dat het inderdaad beginnersgeluk was… maar ach, dat mocht mijn overwinningsroes natuurlijk niet schaden!

Tijdens de stadswandeling die hierop volgde, dronken we vervolgens in het traditionele Groot Vleeshuis een heerlijke Gentse vlierbloesem aperitief, die ik meteen heb ingeslagen als souvenir: RoomeR. Op het etiket stond ook nog eens een spreuk waar mijn hippie-hart sneller van ging kloppen: “Every flower is a wish”. Haha, mooi toch!

Go to full blog post

Back to top