Dear Friend of Flanders,

In view of the COVID-19-situation, specific safety measures and additional restrictions are currently in place across Belgium. You will find more detailed information on following website. For the latest travel advice to our country, please consult your local authorities.

If you are travelling to Flanders, Brussels or elsewhere in Belgium for a duration of 48 hours or more, you will need to complete a Passenger Locator Form, within the 48 hours before your arrival in Belgium. 

Take good care of yourself and each other and keep it safe and healthy.  

We hope to welcome you again soon, with twice the heart, love and hospitality. 

Warm regards,
VISITFLANDERS.

Belgian Beer battle - Travel Diary ©FARMBOY/JANOPDEKAMP
Eind september deed ik namens Moderne Hippies mee aan een ware Belgian Beer Battle! Een week lang bezocht ik met 5 andere internationale bloggers diverse steden in Vlaanderen en de rode draad tijdens de trip was – zoals de naam van de battle al doet vermoeden – de rijke biergeschiedenis van België. In een aantal blogs wil ik je graag meenemen in dit bijzondere avontuur. Ook als je geen bierliefhebber bent, heeft het mooie Vlaanderen je namelijk meer dan genoeg te bieden. Wat een prachtige steden en landschappen heb ik die week mogen bewonderen en dat allemaal zo close-to-home. Lees hieronder wat ik tijdens de eerste dag al allemaal heb mogen beleven en ervaren!

Rondje Westhoek

Het avontuur begon in het landelijke West-Vlaanderen, dicht tegen de Franse grens. In West-Vlaanderen bezochten we allereerst het Hop Museum in Poperinge en lunchten we als God in (naja: niet in, maar wel op de grens van) Frankrijk, oftewel in Watou. ’t Hommelhof in Watou was een van de eerste restaurants met tal van creatieve recepten met bier op de kaart en waar bier-foodpairing centraal stond en staat. Chef Stefaan Couttenye gaf ons een warm welkom en toelichting op de gerechten: believe it or not, het was de allereerste keer dat ik kreeft at en ik had nooit durven dromen dat de combinatie met bier zo’n feest voor de zintuigen zou zijn.

Lees volledige blog

Back to top