Op ‘podwalk’ rondom unieke plekken in Vlaanderen met Arnout Hauben

VRT Podwalks - Kasteel van Poeke
In vijf podwalks vertelt reporter Arnout Hauben de verhalen van vijf unieke locaties in Vlaanderen: het Kasteel van Poeke in Aalter, het Kasteel van Leut in Maasmechelen, de Sint-Godelieveabdij in Brugge, het Rubenskasteel in Zemst en de Graventoren en getijdenmolen in Rupelmonde. Deze pareltjes zijn minder bekend, maar des te meer bemind. Niet in het minste door hun omwonenden en locals uit de buurt. Ze liggen kortbij de grotere Vlaamse Kunststeden en langs aangeduide fiets- en wandelroutes.

De audiotour is GPS-gestuurd (vandaar de naam ‘podwalk’). Je wandelt in de omgeving van deze locaties en afhankelijk van waar jij je bevindt, krijg je de verschillende delen van het verhaal te horen. Je hoeft enkel de app VRT PodWalks en het audiobestand te downloaden en naar de startlocatie te gaan. Vanaf dan loop je van het ene naar het andere punt om het hele verhaal te horen. 

Wat maakt deze locaties zo uniek? En wat kun je er beleven? Klik op onderstaande tegels voor meer informatie over de plek en de omgeving waar je op podwalk gaat.