VRT Podwalks - Kasteel van Poeke

Op podwalk rondom het Kasteel van Poeke

Dit indrukwekkende rococokasteel in Poeke, een deelgemeente van Aalter in de regio Meetjesland halverwege tussen Gent en Brugge, valt op door zijn lichtroze gevels, sierlijke vensters en flankerende torens. Het herbergt bijna 1000 jaar aan historische verhalen waarin adellijke families bijzondere hoofdrollen speelden. Het domein errond, maar liefst 56 hectare aan bosrijk park, nodigt uit voor prachtige wandelingen. Ontdek samen met Arnout Hauben de Franse en Engelse tuinen, het koetshuis, de paardenstallen en veel meer via deze podwalk.

Wandelen door het kasteeldomein van Poeke

De podwalk gidst je door een deel van het kasteeldomein. Wist je trouwens dat dit hele kasteeldomein een beschermd landschap is? De weides, bossen, dreven ... dit is erfgoed die in al zijn glorie wordt bewaard en beschermd. Geniet tijdens je wandeling vooral van één van de grootste troeven van dit domein: een allesoverheersende ... rust. Je kan het kasteeldomein elke dag vrij bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Het Kasteel van Poeke zelf, kun je enkel met een gids bezoeken.

Kasteel Poeke - Castle Poeke

Via onze podwalks, verken je al wandelend de omgeving van enkele minder bekende parels van Vlaanderen. Deze audiotour is GPS gestuurd. Afhankelijk van je locatie, krijg je de verschillende delen van het verhaal van de omgeving te horen. Je hoeft enkel de app VRT PodWalks en het audiobestand te downloaden en naar de startlocatie te gaan. Loop dan van punt tot punt om het hele verhaal te horen. 

Download hier de podwalk rondom het Kasteel van Poeke (3,9 km)

Een reis door de tijd

Maakte baron Charles Florent de Preudhomme het uiteindelijk tot het mooiste landgoed in Vlaanderen? En hoe ziet de toekomst eruit van dit kasteel? Op www.samenherbestemmen.be lees je meer over de rijke geschiedenis van dit unieke landgoed en breng je aan de hand van de prachtige foto’s een kort virtueel bezoekje aan het kasteel.

Poeke_Herfst_copyright_Bjorn Comhaire

Ontdek kasteeldomeinen in de buurt

Weinig regio’s hebben zo’n enorme dichtheid aan kasteeldomeinen als Vlaanderen. Je kan ze makkelijk bereiken vanuit de Vlaamse steden via veel wandel- en fietsroutes die langs of door de kasteeldomeinen in Vlaanderen lopen. Dit is een greep uit een groter aanbod. Voordat je op bezoek gaat, lees eerst meer over de openingsuren en wandel- en fietsroutes in de buurt in onze brochure op onze kastelen- en tuinen pagina.

Fietsen en wandelen in het Meetjesland

Het Meetjesland, de regio tussen Gent en Brugge, is een waar fiets- en wandelparadijs. Een gezellig terrasje is nooit ver weg. Om even te verpozen en te genieten van het prachtige landschap of om te genieten van ons vloeibaar goud: een vers getapt Belgisch biertje.

Flanders’ Finest Fietsroutes in de buurt

De Flanders' Finest Fietsroutes brengen je langs al het moois dat Vlaanderen rijk is. Fiets door verrassende landschappen en langs uniek erfgoed. Sta stil bij grote en kleine kunsten en proef onze vele gastronomische troeven. Stap op de fiets en adem Vlaanderen in.

Icoonfietsroutes in de buurt

De icoonfietsroutes haken de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema. Ideaal voor een fietsvakantie in Vlaanderen!

media:bynder:e81dcc9c-44f7-4cc2-a183-965d3ca47dea