VRT Podwalks - Sint Godelieve-abdij

Op podwalk in de omgeving van de Sint-Godelieveabdij

Tuurlijk moet je minstens één keer in je leven in Brugge zijn geweest. De officieuze hoofdstad van de romantiek, een Vlaamse kunststad die geschiedenis ademt en bol staat van kunsten en erfgoed. De volledige historische binnenstad staat zelfs te boek als UNESCO-werelderfgoed. Maar in onze podwalk gidst Arnout Hauben je door de minder toeristische wijk van West-Brugge. Meer bepaald aan de Minderbroeders Kapucijnenkerk in de Boeveriestraat. Van daaruit kijken we vooral naar de overkant van de straat. Daar waar vier eeuwen geleden de zusters Benedictinessen hun intrek name in de Sint-Godelieveabdij.

Wandelen in de omgeving van de Sint-Godelieveabdij

Deze sacrale erfgoedlocatie wordt nu gerenoveerd, maar in tussentijd kun je genieten van de rust en stilte in de abdijboomgaard. Of van een podwalk doorheen het minder gekende, maar des te bruisende West-Brugge. Wist je dat maar liefst 1/4de van de oppervlakte van de Brugse binnenstad een link heeft met religieus erfgoed? Deze podwalk laat je kennismaken met enkele van deze bijzondere plekken. Daarnaast geniet je van een 360° uitzicht over de stad vanop het dakterras van het concertgebouw Circuit, ontdek je de geschiedenis van het Sint-Janshospitaal dat nu dienstdoet als museum en kom je tot rust in de prachtige groene oase van het begijnhof. Last but not least: op het einde van deze podwalk weet jij wat een ‘Brugse Zot’ is. 

Sint-Janshospitaal © Sarah Bauwens_37001023653_o

Via onze podwalks, verken je al wandelend de omgeving van enkele minder bekende parels van Vlaanderen. Deze audiotour is GPS gestuurd. Afhankelijk van je locatie, krijg je de verschillende delen van het verhaal van de omgeving te horen. Je hoeft enkel de app VRT PodWalks en het audiobestand te downloaden en naar de startlocatie te gaan. Loop dan van punt tot punt om het hele verhaal te horen. 

Een reis door de tijd

Godelieve abdij

“Ora et labora”, ofwel “Bidden en werken”, dat was de leuze van de zusters Benedictinessen in het slotklooster van de Sint-Godelieveabdij in 1623. Ze werkten in hun eigen moestuin en boomgaard, hielden koeien en kippen, maakten honing, maalden graan, bakten brood en hosties. Ze brouwden zelfs hun eigen bier. En dat deden ze allemaal ... in stilte. Op www.samenherbestemmen.be lees je meer over deze bijzondere erfgoedlocatie en breng je aan de hand van de prachtige foto’s een kort virtueel bezoekje aan de Sint-Godelieveabdij.  

Ontdek Brugge en de regio Brugse Ommeland

Ontdek het minder gekende West-Brugge en trakteer jezelf op een fiets- of wandeltochtje in het Brugse Ommeland. Een groene regio, rijk aan verhalen, op een boogscheut van de Vlaamse kust en van Brugge. 

Flanders’ Finest Fietsroutes in de buurt

De Flanders' Finest Fietsroutes brengen je langs al het moois dat Vlaanderen rijk is. Fiets door verrassende landschappen en langs uniek erfgoed. Sta stil bij grote en kleine kunsten en proef onze vele gastronomische troeven. Stap op de fiets en adem Vlaanderen in.

Icoonfietsroutes in de buurt

De icoonfietsroutes haken de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema. Ideaal voor een fietsvakantie in Vlaanderen!

media:bynder:e81dcc9c-44f7-4cc2-a183-965d3ca47dea